elmex® PROFESSIONAL Opti-namel

elmex® PROFESSIONAL
Opti-namel -asiantuntija-artikkeli

elmex® Opti-enamel PROFESSIONAL -tuotteet kliinisesti todistetusti vahvistavat ja suojelevat hammaskiillettä MicroSealing - teknologian avulla. Ainutlaatuinen koostumus tekee kiilteestä kestävämmän* toistuvia happohyökkäyksiä vastaan.

Uusi tehokkaampi koostumus

elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahna on nyt saatavilla parannetussa ja tehokkaammassa koostumuksessa. Innovatiivinen mikrosuojausteknologia kitosaanin, tinakloridin ja fluorin kanssa tarjoaa entistä tehokkaamman suojan hammaskiiltelle. Uuden koostumuksen kitosaani saadaan sienistä ja sopii siksi myös äyriäisallergikoille.

Laboratoriotutkimuksessa uudella koostumuksella saavutettiin 63 prosenttia vähemmän menetettyä kiillettä. Päivittäisillä happohyökkäyksillä ja hankauksella testattiin 10 päivän ajan vaikutusta ihmisen kiillenäytteisiin, verrattuna aikaisempaan koostumukseen. Verrattuna perinteiseen natriumfluoridia sisältävään hammastahnaan ilman kitosaania, hammaskiilteen menetys väheni jopa 85 prosenttia. Plasebokontrolloitu, satunnaistettu, kliininen kaksoissokkotutkimus, jossa koehenkilöt käyttivät kiillenäytteitä, johti 32,6 prosenttia vähäisempään kiilteen menetykseen aikaisemmin käytössä olleeseen koostumukseen verrattuna.

MikroSealing -teknologia päivittäiseen käyttöön

elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahnassa vaikuttavina aineina on fluoria, tinakloridia ja kitosaania. Tina-ionit kerääntyvät positiivisen varauksensa ansiosta kerrokseksi negatiivisesti varautuneelle hammaskiilteelle. Prosessissa liukenemattomista tinayhdisteitä rakentuu kerros pehmentyneelle hammaskiilteelle. Uudessa koostumuksessa kitosaanin, sienistä peräisin olevan luonnollisen biopolymeerin, pitoisuutta on lisätty. Kitosaani tukee tinadikloridikerroksen muodostumista. Se auttaa sitomaan aktiivisia aineita hampaisiin. Hampaan pinnalla oleva suojaava tinakerros lisää vastustuskykyä eroosiota vastaan. Fluorit edistävät hampaiden remineralisaatiota ja vahvistavat kiillettä. Siksi uuden elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahnan päivittäistä käyttöä suositellaan erityisesti eroosioriskissä oleville potilaille.

Juomien ja ruokien happojen tai mahahapon aiheuttamaa hammmaskiilteen kemiallista liukenemista kutsutaan hampaiden eroosioksi. Hapot johtavat hampaiden rakenteen demineralisaatioon ja pehmentävät kiillettä. Pitkällä aikavälillä hapot voivat aiheuttaa hampaiden eroosiota. Arvioiden mukaan kolmasosa väestöstä kärsii eroosiosta. Hammaskiilteen ja sen rakenteiden menetys on usein salakavalaa. Ensimmäiset eroosion merkit ovat alkavat pienet, kiiltävät tai himmeät alueet hammaskiilteen pinnalla. Jos hampaiden eroosion etenemistä ei torjuta esimerkiksi säännöllisellä hammashoidolla, hampaat voivat muuttua läpikuultavimmiksi, kellertävämmiksi ja vihloviksi.

* elmex® Opti-Schmelz PROFESSIONAL -suuvedellä hampaiden huuhtelu vs. natriumfluoridihammashuuhtelu, jossa on 500 ppm natriumfluoridista valmistettua fluoria. elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahna verrattuna perinteiseen natriumfluorihammastahnaan, jossa on 1 450 ppm fluoria natriumfluoridista.

Tammikuusta 2020 lähtien elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahna on ollut saatavilla EU:n alueella parannetussa ja tehokkaammassa koostumuksessa. elmex® PROFESSIONAL Opti-namel -hammastahna on saatavilla kaikista hyvin varustelluista apteekeista ja päivittäistavaramyymälöistä Suomessa.

© CP GABA